Liselerde Bilim Uygulamaları Programı

Liselerde Bilim Uygulamaları Programı

Liselerde Bilim Uygulamaları Programı, 2023-2024 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde fen liseleri ve merkezi sınavla öğrenci alan Anadolu liselerde uygulanmaktadır.

Öğrencilerimizde bilimsel toplantılar yoluyla bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, hukuk, politika vb. alanlarda farkındalığın oluşturulması ve bilimsel düşünme, araştırma yapma, rapor hazırlama, kendini ifade etme, sunum yapma gibi akademik alanlara yönelik çalışmalara altyapı oluşturabilecek becerilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Liselerde Bilim Uygulamaları Programı Uygulama Kılavuzu için tıklayınız.

18.04.2024 129

Liselerde Bilim Uygulamaları Programı Kapsamında Okulumuzda Gerçekleştirilen Faaliyetler:

 

1. Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ayşe İLKER'in katılımıyla "Kutadgu Bilig, Yusuf Has Hacip ve Yazarlık" konularının ele alındığı söyleşi gerçekleştirildi.

Etkinlik fotoğrafları için tıklayınız.


2. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi, eğitimci ve yazar Prof. Dr. Levent ŞIK hocamızla okulumuz öğrencilerine yönelik okuma çeşitleri, yazma eğitimi ve bilimsel araştırma yöntem ve teknikleri konusunda söyleşi gerçekleştirildi.

Etkinlik fotoğrafları için tıklayınız.


3. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Ali GERİŞ hocamız tarafından okulumuz öğretmen ve öğrencilerine yönelik "Metaverse Evreninde Eğitim" konulu yeni eğitim teknolojileri üzerine bir sunum yapıldı.

Etkinlik fotoğrafları için tıklayınız.


4. 21 Mart Günü Orman Haftasında Bağyolu-Üniversite Mevkisinde Fidan Dikimi ile ilgili video için tıklayınız.

 

5. 22 Mart Dünya Su Günü İle İlgili Etkinlik ile ilgili video için tıklayınız.

 

6. Gökbel - Çaltepe (Saruhanlı) Doğa Yürüyüşü ile ilgili etkinlik fotoğrafları için tıklayınız.

Liselerde Bilim Uygulamaları Programı