Manisa SBL Tarihçesi

Manisa SBL Tarihçesi

19.09.2011 13285

 

Okulumuz Manisa Sosyal Bilimler Lisesi, Millî Eğitim Bakanlığının 22 Mart 2011 tarihli onayıyla eğitim-öğretim faaliyetlerine 2011-2012 eğitim-öğretim yılında başlamıştır.

 

Sosyal Bilimler Liselerinin Kuruluşu

 

Sosyal Bilimler Liseleri, ilk defa 2003 yılında İstanbul'da açılmıştır.

 

Sosyal Bilimler Liselerinde öğretim süresi, bir yılı hazırlık olmak üzere 5 (beş) yıldır.

 

Sosyal Bilimler Liseleri, edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında öğrencilerin bilim insanı olarak yetiştirilmelerine kaynaklık etmektedir.

 

Sınıf mevcutları 30 olup, hazırlık sınıfına her yıl alınacak öğrenci sayısı 5 şubeyi geçemez.

 

Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları kapsamında olan Sosyal Bilimler Liselerine MSP(Merkezi Sınav Puanı) ile öğrenci alınmaktadır.

 

İstanbul Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi ile Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesinde IB Programı uygulanmaktadır.

 

Bakalorya programını takip ederek uluslararası geçerliliği olan IB diploması alan öğrenciler, yurt dışındaki pek çok üniversiteye girişte avantajlı duruma gelmekte, hatta bazı üniversitelere sınavsız kabul edilmektedirler.

  

Sosyal Bilimler Liselerinin Amacı

 

a) Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık eder.

 

b) Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yükseköğretime hazırlar.

 

c) Öğrencilerin bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde Türkçe ve yabancı dil öğrenmelerini sağlar.

 

d) Öğrencilerde geçmiş nesiller ile çağdaşları arasında ortak duyguların uyandırılmasını sağlar.

 

e) Türk sanat ve kültür birikimini anlayıp yorumlayabilen, yeni bilgi ve projeler üretebilen bireyler yetiştirir.

 

f) Toplumun ekonomik ve kültürel kalkınmasına bilinçli bir şekilde katkıda bulunur.

 

g) Öğrencileri edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında araştırmaya yöneltecek ve gelişmelere ilgilerini uyandıracak ortam ve şartları hazırlar.

 

MEB Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri (01-11-2021 Tarih ve 45 Sayılı Kurul Kararı)-(ESKİ) için tıklayınız.


MEB Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri (24.08.2023 Tarih ve 37 Sayılı)-(YENİ) için tıklayınız.


Manisa SBL  Okul Tanıtım BilgileriManisa SBL  Okul Tanıtım Bilgileri